Wykonanie:

Farsz:

szpianakFot. photoxpress.com

300 g szpinaku mrożonego,

300 g białego sera,

cebula,

łyżka śmietany,

ser,

sól,

pieprz.

Ciasto naleśnikowe:

1 szklanka wody mineralnej,

1 szklanka mleka,

1 szklanka mąki

łyżka oliwy,

2 jajka,

4 śmietanki do kawy,

szczypta soli.

  • Krok pierwszy

    Aby wykonać ciasto, mleko wraz z jajkami dokładnie należy zmiksować, następnie dodać mąkę, śmietankę, łyżkę oliwy i szczyptę soli.

  • Krok drugi

    Następnie jeszcze raz należy wszystko dokładnie zmiksować i wstawić na pół godziny do lodówki.

  • Krok trzeci

    Do farszu cebulę należy drobno posiekać i podsmażyć lekko na rozgrzanej oliwie.

  • Krok czwarty

    Szpinak rozmrozić, następnie pokroić go drobno, dodać do cebuli, smażyć tak długo, aż z patelni wyparuje woda.

  • Krok piąty

    Biały ser należy pokroić na mniejsze kawałki, dodać do szpinaku i mieszać tak długo aż powstanie jednolita masa.

  • Krok szósty

    Dodać przyprawy i śmietanę. Pod koniec smażenia dodać dużą ilość startego sera i dobrze wymieszać.

  • Znacie inny przepis na naleśniki ze szpinakiem i serem białym? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułNa czym polega pozew zbiorowy?
Następny artykułCo grozi za wzięcie łapówki?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here