Wykonanie:

200 g pieczarek,

pół bakłażana,

duża cebula,

15 różyczek brokułów.

Ciasto:

200 g mąki z ciecierzycy,

łyżka soli,

łyżka kurkumy,

łyżka sypkiego chili,

garść liści z kozieradki,

woda, oliwa.

  • Krok pierwszy

    Mąkę przesiać przez sito do dużej miski, dodać przyprawy oraz wodę (ciasto musi nabrać konsystencji ciasta naleśnikowego), odstawić na pół godziny.

  • Krok drugi

    Warzywa pokroić na kawałki o równej wielkości i maczać dokładnie w cieście, następnie smażyć na głębokim oleju 2 minuty z każdej strony.

  • Krok trzeci

    Podawać z pełnoziarnistym ryżem oraz z surówkami.

  • Znacie inny przepis na pakorę? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSamosa – przepis
Następny artykułKotlety ziemniaczane – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here