Wykonanie:

1/2 szklanki ryżu,

paprykarz

3 cebule,

5 pieczarek lub boczniaków,

słoik przecieru pomidorowego – 200 g,

marchewka,

łyżka zmielonego siemienia lnianego,

2 ząbki czosnku,

pieprz,

sól,

papryka,

przyprawa warzywna,

sos sojowy,

sos chili.

  • Krok pierwszy

    Cebulę i pieczarki drobno posiekaj.

  • Krok drugi

    Czosnek przeciśnij przez praskę, marchewkę zetrzyj na tarce.

  • Krok trzeci

    Całość duś na rozgrzanej oliwie przez 10 do 15 minut.

  • Krok czwarty

    Ryż ugotuj tak, by był miękki, a odsączony wrzuć na patelnię z warzywami i wymieszaj.

  • Krok piąty

    Dodaj słoiczek przecieru, łyżkę siemienia lnianego oraz przyprawy.

  • Znacie inny przepis na paprykarz wegetariański? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZasady savoir vivre – pozycja stojąca
Następny artykułKrupnik wegetariański – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here