Wykonanie:

pomidory,
cebula,
cukinia,
papryka,
pieczarki,
kiszone ogórki lub korniszony,
ser,
oregano,
chili,
sok z cytryny,
musztarda,
oliwa.

  • Krok pierwszy

    Pomidory, paprykę, cukinię, pieczarki, ogórki, cebulę i ser należy pokroić na równe kształtne kawałki.

  • Krok drugi

    Pokrojone warzywa kolejno nadziewać na długie patyczki do szaszłyków.

  • Krok trzeci

    W małej miseczce należy wymieszać 2 łyżki musztardy, sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy oregano i chili.

  • Krok czwarty

    Szaszłyki obtaczamy w przygotowanej zalewie, owijamy każdy z osobna w folię i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.

  • Krok piąty

    Aromatyczne szaszłyki nadal zawinięte w folię pieczemy na grillu przez 20 minut.

  • Znacie inny przepis na szaszłyki wegetariańskie? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSushi wegetariańskie – przepis
Następny artykułJak ćwiczyć kreatywne myślenie?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here