Wykonanie:
pomidory,
cebula,
cukinia,
papryka,
pieczarki,
kiszone ogórki lub korniszony,
ser,
oregano,
chili,
sok z cytryny,
musztarda,
oliwa.
-
Krok pierwszy
Pomidory, paprykę, cukinię, pieczarki, ogórki, cebulę i ser należy pokroić na równe kształtne kawałki.
-
Krok drugi
Pokrojone warzywa kolejno nadziewać na długie patyczki do szaszłyków.
-
Krok trzeci
W małej miseczce należy wymieszać 2 łyżki musztardy, sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy oregano i chili.
-
Krok czwarty
Szaszłyki obtaczamy w przygotowanej zalewie, owijamy każdy z osobna w folię i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.
-
Krok piąty
Aromatyczne szaszłyki nadal zawinięte w folię pieczemy na grillu przez 20 minut.
Znacie inny przepis na szaszłyki wegetariańskie? Podzielcie się nim w komentarzu.