Zupa z sałaty na pierwszy rzut oka może wydawać się niezbyt dobrym pomysłem, ale każdy, kto wątpi w powodzenie tego przepisu, powinien spróbować go wykonać. Przekonacie się, że to niecodzienne zestawienie kulinarne bardzo dobrze się sprawdza.

8 dużych liści sałaty

1 litr bulionu warzywnego

4 ziemniaki

1 duża cukinia

3 ząbki czosnku

kilka ziarenek ziela angielskiego

2 liście laurowe

garść rzeżuchy

2 łyżki jogurtu naturalnego

sos chili

sól morska

pieprz ziołowy

zioła prowansalskie

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kostki. Czosnek obierz i posiekaj drobno. Oba składniki wraz z zielem angielskim i listkami laurowymi gotuj w bulionie pod przykryciem aż będą miękkie. Dodaj przyprawy oraz cukinię pokrojoną w kostkę, gotuj 10 minut, następnie zdejmij z ognia wrzuć posiekaną rzeżuchę i porwaną ręcznie sałatę.

Garnek przykryj i pozostaw na 10 minut, następnie wyłów liście laurowe i ziele angielskie dodaj jogurt i wszystko zmiksuj.

Dopraw do smaku oraz dodaj kilka kropel sosu chili, wymieszaj.

Znacie inny przepis na zupę z sałaty? Podzielcie się w komentarzach waszymi pomysłami na tę niecodzienną zupę.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKluski przecierane – przepis
Następny artykułNa czym polega metoda objawowo-termiczna Roetzera?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here