Wykonanie:

Ciasto naleśnikowe:

1 szklanka wody mineralnej,

1 szklanka mleka,

1 szklanka mąki

łyżka oliwy, 2 jajka,

4 śmietanki do kawy,

szczypta soli.

Farsz: 500 g pieczarek,

cebula,

ząbek czosnku,

sól, pieprz,

sos chili,

oliwa.

  • Krok pierwszy

    Aby przygotować ciasto, należy dokładnie zmiksować mleko wraz z jajkami, następnie dodać mąkę, śmietankę, łyżkę oliwy i szczyptę soli.

  • Krok drugi

    Po dokładnym zmiksowaniu należy wstawić na pół godziny do lodówki.

  • Krok trzeci

    Naleśniki smażyć na dużej patelni z małą ilością tłuszczu.

  • Krok czwarty

    Do przygotowania farszu należy umyć, obrać i pokroić pieczarki.


    Fot. photoxpress.com

  • Krok piąty

    Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, smażymy na oliwie.

  • Krok szósty

    Po kilku minutach dodajemy pokrojone pieczarki i solimy je.

  • Krok siódmy

    Naleśniki smarujemy farszem i dokładnie zwijamy. Następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

  • Znacie inny przepis na naleśniki z pieczarkami? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułNaleśniki z fetą – przepis
Następny artykułJak działają sądy 24-godzinne?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here