Wykonanie:

1,5 litra wywaru z włoszczyzny,

brokuły

450 g mrożonych lub świeżych brokułów,

mała marchewka,

4 ziemniaki,

250 g śmietany do zup,

koperek,

przyprawa warzywna.

  • Krok pierwszy

    Bulion warzywny wlej do dużego garnka, dodaj do niego brokuły, pokrojone w małą kostkę i umyte ziemniaki, marchewkę pokrojoną w drobną kostkę.

  • Krok drugi

    Gotuj wszystko na małym ogniu przez około 30 minut.

  • Krok trzeci

    Następnie zmiksuj wszystko blenderem, dodaj śmietanę, posiekany koperek oraz przyprawy i wymieszaj.

  • Znacie inny przepis na krem z brokułów? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZupa szparagowa – przepis
Następny artykułChleb na maślance – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here