150 g migdałów

1 litr mleka

1/3 łyżeczki cukru

płaska łyżka masła

woda

sól

  • Krok pierwszy

    Migdały odparz w wrzątku, następnie obierz ze skórki i utrzyj przy pomocy malaksera, podczas miskowania co chwila kilka kropel wody.

  • Krok drugi

    Pod koniec miksowania dodaj kilka łyżek gorącego mleka, przełóż masę do garnka i gotuj 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

  • Krok trzeci

    Po upływie wyznaczonego czasu dodaj pozostałe mleko, sól oraz cukier, zagotuj.

  • Krok czwarty

    Zupę podawaj z maślanymi grzankami.

  • Próbowaliście takiego specyfiku?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCzekolada z chili – przepis
Następny artykułSuszone pomidory – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here