Przetwory

Marmolada z pigwy – przepis

Pigwa to owoc drzewa z rodziny różowatych, podobny kształtem do jabłka. Owoce pigwy nie nadają się do jedzenia na surowo, ponieważ są niezwykle kwaśne i twarde. Zawierają jednak dużo pektyny i mają fantastyczny aromat, dlatego chętnie sięgają po nie zarówno wytwórcy domowych nalewek, jak i ci, których spiżarnie pękają od przetworów.

Marmolada z pomarańczy – przepis

Marmolada z pomarańczy stanowi nieodłączny składnik brytyjskiego śniadania.

Marmolada z jabłek – przepis

Jest taka piękna pora roku o romantycznej nazwie – babie lato. Ranki i wieczory już tchną chłodem, ale lato potrafi pokazać jeszcze, na co je stać. Najlepsze, co ofiaruje nam wtedy natura, to nieprzebrana mnogość owoców i warzyw – a przetwory to sposób na zatrzymanie smaku, zapachu i wspomnień babiego lata.

Marmolada z czerwonej cebuli – przepis

Cebula może urozmaicić każde danie, również w formie marmolady. Można jej używać jako świetny dodatek do mięs!

Marmolada z dyni – przepis

Dynia to warzywo specyficzne. Należy je umiejętnie przyprawić, aby nie tylko nie zatracić jej smaku, ale i sprawić, by nie wydawała się mdła. Na słodko smakuje wyśmienicie, szczególnie gdy można jej smakiem cieszyć się zimą.

Kalafior marynowany – przepis

Marynowane kalafiory to dobry pomysł na odmianę w czasie przygotowania pikli. Można używać ich do przystawek, kanapek oraz jako składnik sałatek.

Imbir marynowany – przepis

Marynowany imbir podaje się w japońskich domach i restauracjach jako przegryzkę między kawałkami sushi po to, by jak się to mówi - oczyścić podniebienie i kubki smakowe, by cieszyć się smakiem kolejnym kęsem maki lub nigiri. Czasami zwane jest gari lub imbir sushi i jest podawane obok wasabi i miseczki z sosem sojowym.

Bakłażany marynowane – przepis

Marynowane bakłażany smakują lekko kwaskowato. Są dobrym dodatkiem do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych, a również niezastąpionym składnikiem sałatek.

Latest news

Zakład pogrzebowy – profesjonalna obsługa w trudnych chwilach

Po śmierci bliskiej osoby stajemy przed koniecznością zorganizowania ceremonii pogrzebowej i dokonania pochówku. Zadania z tym związane mogą nas...
- Advertisement -

Dlaczego warto kupić mieszkanie na warszawskim Wawrze?

Wawer jest jedną z dzielnic Warszawy, stolicy Polski. Położona jest na wschodnim krańcu miasta i graniczy z innymi dzielnicami,...

Czym zajmuje się kosmetolog? Czy kosmetologia to dobry kierunek?

Studia na kierunku kosmetologia cieszą się coraz większą popularnością – nie bez przyczyny. Zapotrzebowanie na usługi wykwalifikowanych kosmetologów rośnie,...

Must read

Zakład pogrzebowy – profesjonalna obsługa w trudnych chwilach

Po śmierci bliskiej osoby stajemy przed koniecznością zorganizowania ceremonii...

Dlaczego warto kupić mieszkanie na warszawskim Wawrze?

Wawer jest jedną z dzielnic Warszawy, stolicy Polski. Położona...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

Angina u dzieci – objawy

Angina jest chorobą, którą możemy zarazić się drogą kropelkową. Może mieć ona charakter wirusowy lub bakteryjny. Pierwsze objawy pojawiają się bardzo szybko i zazwyczaj mają ostry przebieg. Anginie towarzyszą ból gardła, powiększone migdałki i gorączka, często dość wysoka.

Wprowadzanie zmian organizacyjnych w firmie

Zmiany są koniecznym i nieodłącznym elementem naszego życia. W funkcjonowaniu organizacji zmiany również odgrywają szczególną rolę. Celem każdej organizacji jest bowiem rozwój (żadna organizacja nie chce w długim okresie czasu utrzymywać status quo), a ten można osiągnąć tylko dzięki zmianie.

Ciasto marchewkowe – przepis

Niech nikogo nie zrazi, że podstawowym składnikiem tego słodkiego ciasta jest marchewka. Wbrew pozorom, choć marchewka to warzywo, stanowi doskonały dodatek do słodkich ciast i wypieków, a ciasto marchewkowe jest tego doskonałym przykładem.